TUR DETAYLARI, ALTERNATİF TARİH VE FİYATLANDIRMA İÇİN BİZİMLE İLETİŞİME GEÇEBİLİRSİNİZ!

1.Gün. (Sarp Sınır Kapısı – Batum – Borçka Karagöl – Hopa)

 

Değerli Konuklarımız, İstanbul Havalimanı’ndan Türk Hava Yolları’na ait TK2540 sefer sayılı, saat 11:50 kalkışlı Rize uçağı ile yolculuğumuza başlıyoruz. Rize Havalimanı’na varışımızın ardından bizleri bekleyen aracımızla buluşarak Batum gezimize hareket ediyoruz. Batum gezimize; Kafkas Transit Yolu üzerinde yer alan ve Hristiyanlığı Gürcistan’a getiren ilk misyoner olarak bilinen St. Andrew Heykeli’ni ziyaret ederek başlıyoruz. Rehberimizden Gürcistan ve Batum’un tarihi hakkında bilgiler alıyor, ardından para bozdurma işlemlerimizi gerçekleştiriyoruz. Devamında; Gonai Hisarı ve okaliptüs ağaçları eşliğinde, Bayburt’tan doğup Batum’da Karadeniz’e dökülen Çoruh (Çrohi) Nehri üzerinde yer alan Rus Köprüsü’nü görerek şehir merkezine doğru ilerliyoruz. 1564 yılında Osmanlılar tarafından fethedilen, bir dönem Rusların egemenliğine giren ve 1921 yılında tamamen elimizden çıkan Batum’da; Orta Camii, Piazza Meydanı, Altın Post Medea Heykeli, Astroloji Saati, Poseidon Heykeli, Drama ve Tiyatro Binası panoramik olarak görülmekte ve fotoğraf molaları verilmektedir. Gezimizin ardından Sarp Sınır Kapısı’na gelerek Batum’dan ayrılıyor ve öğle yemeğimizi alacağımız restoranımıza geçiyoruz. Yemek sonrası Borçka yönüne hareket ediyoruz. Artvin’in Borçka ilçesine varışımızın ardından, dileyen misafirlerimizle Ekstra Borçka Karagöl Turunu gerçekleştiriyoruz. Bizleri bekleyen minibüslerimize binerek, yemyeşil manzaralar eşliğinde Bartnala Şelalesi’ni görüyor, Klaskur Deresi önüne düşen heyelan sonucu oluşmuş doğa harikası Karagöl’e ulaşıyoruz. Burada verilecek serbest zamanda göl çevresinde yürüyüş yapabilir, dileyen misafirlerimiz göl üzerinde kayık turu gerçekleştirebilirler. Karagöl ziyaretimizin ardından konaklama yapacağımız otelimize geçiyoruz.

 

Önemli Not: Batum’a geçmek istemeyen misafirlerimize Hopa’da serbest zaman verilecektir.

Önemli Not 2: Sadece Gürcistan’da Geçerli Olan Yurtdışı Seyahat Sağlık Sigortası ücreti ekstra tur ücretine dahildir.

 

 

Önemli Uyarılar

 

  1. Batum’a girişler yalnızca yeni tip T.C. kimlik kartı ile yapılabilmektedir.
  2. Ehliyet ile geçiş yapılamaz.
  3. Resimsiz, yıpranmış veya çipi düşmüş kimliklerle geçiş mümkün değildir. (Bebekler de Dahil)
  4. T.C. vatandaşı olmayan misafirlerin giriş koşulları kendilerine aittir.
  5. Belge eksikliği nedeniyle sınır geçişi yapamayan misafirlerin sorumluluğu kendilerine aittir.
  6. Yurtdışı çıkış harcı misafirler tarafından ödenir.
  7. Anne ve babası ile aynı anda seyahat etmeyen 18 yaş altı misafirler için noter onaylı muvafakatname gerekmektedir.
  8. Gürcistan Hükümeti 01 Ocak 2026 tarihi itibarıyla Türk Vatandaşlarının ülkeye girişinde Seyahat Sağlık Sigortası Zorunluluğu getirmiştir. Kısa süreli ziyaretlerde de sigorta yaptırılması zorunludur, sigorta poliçesi ibraz etmeyen Türk Vatandaşlarının ülkeye girişine izin verilmemektedir.

 

Kahvaltı: Uçakta ikram olarak alınacaktır.

Öğle Yemeği: Bölge restoranlarında ekstra alınacak olup tur ücretine dahil değildir.

Günün Alışveriş Noktası: Yöresel Ürün Mağazası

Akşam Yemeği: Konaklama otelinde açık büfe veya set menü tur ücretine dâhil olarak sunulacaktır.

Konaklama: Hopa&Rize Otelleri: (Terzioğlu Otel, Peronti Otel, Sarp Otel Vb.)

 

2.Gün. (Fırtına Deresi – Ayder Yaylası – Zilkale – Çeçeva Çay Bahçesi – Bez Atölyesi)

 

Değerli Konuklarımız, Otelimizde alacağımız açık büfe kahvaltı sonrasında, Fırtına Deresi kenarından ilerleyerek Ayder Yaylası’na doğru hareket ediyoruz. 2010 yılında Berlin Uluslararası Film Festivali’nde ülkemize “Altın Ayı” ödülünü kazandıran Bal filminin çekimlerinin yapıldığı, 1350 metre rakımda yer alan; zengin bitki örtüsü ve kaplıca suları ile ünlü Ayder Yaylası’na ulaşıyoruz. Ayder Yaylası’nda Gelin Tülü Şelalesi ve Horon Düzlüğü gezilerimizi tamamladıktan sonra yaylada serbest zaman veriyoruz. Ayder Yaylası gezimizin ardından Çamlıhemşin’e hareket ediyoruz. Çamlıhemşin’e varışımızla birlikte, arzu eden misafirlerimizle Ekstra Zilkale ve Palovit Şelalesi Turunu gerçekleştiriyoruz. Ekstra turlarımız sonrasında öğle yemeğimizi alacağımız restoranımıza geçiyoruz. Yemek sonrası Çayeli ilçesine doğru hareket ediyoruz. Dileyen misafirlerimizle Ekstra Çeçeva (Haremtepe) Çay Bahçeleri Turunu gerçekleştirmek üzere minibüslerimize binerek, eşsiz manzaraya sahip meşhur çay bahçelerine doğru yolculuğumuza başlıyoruz.

Çeçeva gezimizin ardından Rize dokumalarının tarihi ve yapılışı hakkında bilgiler alıyor, programımızın devamında konaklama yapacağımız otelimize hareket ediyoruz.

 

Kahvaltı: Konaklama otelinde alınacaktır. Tur ücretine dahildir.

Öğle Yemeği: Bölge restoranlarında ekstra olarak alınacaktır. Tur ücretine dahil değildir.

Akşam Yemeği: Konaklama otelinde açık büfe veya set menü tur ücretine dahil olarak sunulacaktır.

Konaklama: Rize Otelleri: (Green Ayder Otel, Naliya Otel, Newarise Otel Vb.)

 

3.Gün. (Sürmene – Bıçak Atölyesi – Çay Fabrikası – Uzungöl – Lustra Karester Yaylası)

 

Değerli Konuklarımız,

Otelimizde alacağımız açık büfe kahvaltı sonrasında, aktif olarak üretim yapan çay fabrikamıza hareket ediyoruz. 1924 yılından itibaren ülkemizde yapılmaya başlanan çay tarımı, çayın işlenme aşamaları ve doğru çay demleme teknikleri hakkında uzmanlardan bilgiler alıyor; ilk hasattan demlenmiş çaylarımızı tatma imkânı buluyoruz. Anlatımların ardından alışveriş yapabilmeniz için serbest zaman veriyoruz. Serbest zaman sonrası, bir tarafı Karadeniz, diğer tarafı Manahos Deresi ile çevrili Sürmene’ye ulaşıyoruz. Burada, çeliğin su ile buluşması sonucu ortaya çıkan ve bölgenin usta zanaatkârları tarafından şekillendirilen meşhur Sürmene Bıçağı hakkında bilgiler alıyor, siz değerli misafirlerimiz için alışveriş molası veriyoruz. Alışveriş molamızın ardından, ekstra öğle yemeğimizi alacağımız restoranımıza hareket ediyoruz. Öğle yemeğimiz sonrasında Uzungöl’e doğru yola çıkıyoruz. Uzungöl’e varışımızın ardından sizlere serbest zaman veriyoruz. Bu süre içerisinde dileyen misafirlerimiz göl çevresinde yürüyüş yapabilir, dileyen konuklarımız ise ekstra yayla turuna katılabilirler. Uzungöl gezimizin ardından tur aracımıza geçerek konaklama yapacağımız otelimize hareket ediyoruz.

 

Ekstra Karester Yayla Turu:
Minibüslerimiz ile yaklaşık 2400 metre rakıma doğru tırmanışa başlıyoruz. Yol boyunca seyir teraslarında fotoğraf molaları veriyor, yayla evlerinden birine konuk olarak çaylarımızı içiyoruz. Rengârenk çiçekler arasında yapacağımız kısa yürüyüşün ardından Uzungöl’e geri dönüyoruz.
Hava muhalefeti nedeniyle Karester Yaylası’na çıkılamaması durumunda Demirkapı Yaylası Turu gerçekleştirilecektir.

 

Kahvaltı: Konaklama otelinde alınacaktır. Tur ücretine dahildir.

Öğle Yemeği: Bölge restoranlarında ekstra olarak alınacaktır. Tur ücretine dahil değildir.

Akşam Yemeği: Konaklama otelinde açık büfe veya set menü tur ücretine dahil olarak sunulacaktır.

Konaklama: Trabzon Otelleri: (Pazarcık Mountain Resort Otel, İvme Otel Vb.)

 

4.Gün. (Trabzon – Atatürk Köşkü – Ayasofya Camii – Altındere Milli Parkı – Sümela Manastırı – Zigana)

 

Değerli Konuklarımız, Otelimizde alacağımız açık büfe kahvaltı sonrasında Altındere Milli Parkı’na hareket ediyoruz. Bir yanımızda Coşandere, diğer yanımızda yemyeşil bitki örtüsü manzarası eşliğinde Altındere Vadisi boyunca ilerleyerek milli parka ulaşıyoruz. Buradan bineceğimiz minibüsler ile Sümela Manastırı’na çıkıyoruz. Atinalı Barnabas ve Sophronios adlı iki keşiş tarafından 4. yüzyılda kurulan, Trabzon İmparatoru III. Aleksios Komnenos döneminde (1349–1390) büyük önem kazanan Sümela Manastırı gezimizde; Meryem Ana Kilisesi, öğrenci odaları, ayazma, su kemerleri ve freskleri rehberimiz eşliğinde görüyoruz. Eşsiz manzarasıyla hafızalarımızda yer edecek olan Sümela Manastırı ziyaretimizin ardından otobüsümüze geçiyoruz. Maçka üzerinden, Coşandere’yi yanımıza alarak Tarihi İpek Yolu’nun en önemli duraklarından biri olan, 4000 yıllık geçmişe sahip Trabzon şehir gezimize başlıyoruz. İlk durağımız; Soğuksu Mevkii’nde bulunan, Konstantin Kabayanidis isimli armatör tarafından 19. yüzyılın sonlarında İtalyan Barok mimari tarzında yaptırılan, 1923 Lozan Antlaşması’ndaki ek madde gereği Türkiye ile Yunanistan arasındaki nüfus mübadelesi sonrası hazineye kalan ve Atatürk’ün iki kez ziyaret ederek vasiyetinin bir bölümünü kaleme aldığı Atatürk Köşkü oluyor. Atatürk Köşkü gezimizin ardından Ortahisar Mahallesi’nde bulunan Trabzon Ayasofya Müzesi’ne geçiyoruz. 13. yüzyılda Komnenos Ailesi tarafından inşa edilen ve “Kutsal Bilgelik” anlamına gelen Ayasofya’yı rehberimiz eşliğinde geziyoruz. Gezimizin devamında; Trabzon Hasırı, Kazaziye ve Telkâri sanatlarının tanıtıldığı gümüş atölyemizde bilgilendirme alıyor ve alışveriş molası veriyoruz. Programımızın sonunda Trabzon Havalimanı’na geçiyor, Türk Hava Yolları’na ait TK2837 sefer sayılı, saat 22:25 kalkışlı Trabzon – İstanbul uçuşu için biniş işlemlerimizi gerçekleştiriyoruz. Bir başka Coral Travel organizasyonunda görüşmek dileğiyle siz değerli misafirlerimize veda ediyoruz.

 

 

Dönüş Uçuş Bilgisi:

Türk Hava Yolları – Trabzon → İstanbul Havalimanı | 22:25 (TK2837)

 

Önemli Not:


Otellerdeki yoğunluk durumuna bağlı olarak, programda belirtilen ziyaret noktalarının tamamı gezilmek kaydıyla konaklama sıralaması ve tur programının akışı değiştirilebilir.

 

KahvaltıOtelimizde açık büfe şeklinde alınacaktır.  

Öğle Yemeği: Bölge restoranlarında ekstra olarak alınacaktır. Tur ücretine dahil değildir.

Akşam Yemeği: Trabzon Havalimanı’nda alınacaktır.

ÜCRETE DAHİL OLAN HİZMETLER

Lüks Araçlar ile Ulaşım (Kişi sayısına göre araç detayları genel şartlarda yer almaktadır.),

Otellerde 3 Gece Yarım Pansiyon Konaklama,

Açık Büfe 3 Sabah kahvaltısı,

Açık büfe veya yöresel yemeklerden oluşan 3 Akşam yemeği,

Programda Belirtilen Tüm Çevre Gezileri,

1618 No’lu turizm kanununa göre zorunlu seyahat sigortası,

Profesyonel Rehberlik Hizmetleri,

Bardak Su,

Gidiş Dönüş Uçak Bileti,

ÜCRETE DAHİL OLMAYAN HİZMETLER

Tüm öğle yemekleri,

Tüm yemeklerde alınan içecekler,

Tur süresince yapılan özel harcamalar,

Ekstra belirtilen organizasyonlar,

Tüm müze ve ören yeri giriş ücretleri,

Sümela Minibüs Ücreti,

Batum ulaşım ücreti,

Yurt dışı çıkış harcı

TUR GENEL TANIMI

Kurban Bayramı Özel Uçaklı Karadeniz Ve Batum Turu (3 Gece 4 Gün )
Geceleme: 3 Gece 4 Gün
0,00 TL'den itibaren

Tarih Seçiniz

Yardıma mı İhtiyacınız Var?

Rezervasyon İçin Yardıma mı İhtiyacınız Var? Lütfen Her Türlü Sorunuzu, Fikrinizi ve Düşüncenizi Bizimle Paylaşın.

02827251231

05303011827

info@corbaciogullari.com.tr

 
© 2023 Çorbacıoğulları
Güvenli Alışveriş
Reserve Online Rezervasyon Yazılımları, Online Tur ve Hotel Satış Sistemleri
Heweso tarafından Reserve Online Reservasyon Sistemleri® ile hazırlanmıştır.
Whatsapp Whatsapp